İSNAD Atıf Sistemi ile Akademik Yazım. Atıf sistemleri ve akademik yazım temel eğitimi. Bu eğitim İSNAD Atıf Sistemi Geliştiricisi Dr. Abdullah Demir tarafından 21 Kasım 2020 ve 5 Aralık 2020 tarihlerinde verilen İSNAD Atıf Sistemi ile Akademik Yazım başlıklı seminerlere ait kayıtlardan oluşmaktadır.
Eğitim tamamlandığında katılımcılar atıf sistemlerinin ortaya çıkış tarihleri, temel özellikleri, benezr ve farklı noktaları, atıf yapma, kaynak gösterme akademik yazımda uyulması gereken etik ilkeler hakkında bilgi sahibi olurlar.
Bu eğitimde Chicago, APA, MLA ve İSNAD Atıf Sistemi'nin tarihçesi, ana fikirleri ve temel özellikleri hakkında bilgi verilmektedir.
Bu eğitimde, atıf ve kaynak gösterimi, atıf gösterme programları ve akademik yazımın genel nitelikleri hakkında bilgi verilmektedir.
Bu eğitimde, yayın etiği ihlalleri, etik ihlallerinin sık görüldüğü yerler, sebepleri, intihal (aşırma), atıf ve alıntı farklı ve haksız yazarlık gibi konularda bilgi verilmektedir.
Bu eğitimde intihali tespit etme araçları, kaynak göstermeme, yetersiz, yanlış veya yanıltıcı kaynak gösterme durumunda mevzuatta öngörülen yaptırımlar gibi konularda bilgi verilmektedir.
Bu eğitimde, İSNAD yazım kılavuzunu kullanma, özelleştirme, İSNAD kılavuzu örnek tablolarını anlama, İSNAD ve İlahiyat Atıf Dizini web sayfalarının genel içerikleri ve kullanımları gibi konularda bilgi verilmektedir.
Bu eğitimde, İSNAD Atıf Sistemi ile Akademik Yazım eğitiminin ilk dört dersinde detaylı şekilde incelenen atıf sistemleri, atıf ve kaynakça gösterme, intihalin tespiti ve öngörülen yaptırımlar ve yayın etiği ihlalleri konuları kısa şekilde anlatılmaktadır.
Bu eğitimde, akademik yazımın taşıması gereken şekilsel özellikler hakkında İSNAD Atıf Sistemi 2. Edisyon Yazım kılavuzu üzerinden bilgi verilmektedir.
Bu eğitimde, akademik yazımın taşıması gereken şekilsel özellikler hakkında İSNAD Atıf Sistemi 2. Edisyon Yazım kılavuzu üzerinden bilgi verilmektedir.
Bu eğitimde, İSNAD Atıf Sistemi ile Akademik Yazım seminerinin sonunda gelen sorulara verilen cevaplar yer almaktadır.
5 Kasım 2023
20 Ekim 2023
19 Ekim 2023
“İSNAD Atıf Sistemi ile Akademik Yazım – 2”
Dr. Abdullah Demir / İSNAD Geliştiricisi
Tarih: 5 Aralık 2020 Cumartesi Saat: 20:30-21:30
Hedef Kitle: Lisans ve Lisanüstü Öğrenciler
Webinar Katılım Linki:
https://event.webinarjam.com/register/297/lxrm6b75
Seminer Materyali: (https://drive.google.com/drive/folders/1WYNI8h2CYSIe45348bksomZw7JnBbr_c)
İSNAD Atıf Sistemi İle Akademik Yazım -1 (Video: https://youtu.be/vriM8FtNPK0=
2. videoda açıkladığınız gibi, çok geriyiz teknik olarak akademik araç gereçlerin kullanımında. Tüm videolarınızı izliyorum. Citavi’yi tercih ettim. Citavi videolarınızın tamamını 3 günde izleyip yönergeleri uyguladım. Şimdi bu serinizi bitiriyorum, tüm videoları. Allah razı olsun. Çok yol aldım 3 günde.
2. videoda neden Citavi’den bahsetmediniz merak ettim. Citavi’yi tercih etmiştik. Yanlış bir seçim değildir umarım.
Abdullah hocam 4. videoda office word ve excel kullanımı ile ilgili video hazırlatalım demişsiniz. Ancak sitenizde bunlar bulunmuyor. Bu programların kullanımını elbette az çok biliyoruz. Ancak akademik amaçla gerçekten verimli kullanabilen bir hoca video serisi hazırlarsa yararlı olur. Ayrıca sitenizde Şamile’nin kullanımına dair videolar var ancak Şamile güncellendi. Şamile 4’ü verimli kullanabilen bir hoca bununla ilgili video serisi yaparsa yine yararlı olur. Samimiyetinizi, gayretinizi çok takdir ediyor, çok istifade ettiğimizi belirtmek istiyorum. Allah razı olsun.