32. Video Kaydı

İlk Geçtiği Yerde Yönetmen/Yükleyen Adı Soyadı, “Kayıt Adı”, Yayımlandığı Platformun Adı (Yayın Günü Ayı Yılı), Videoda Atıf Yapılan Saat:Dakika:Saniye-Saat:Dakika:Saniye.
Örnek Muhammet Tarakçı, “İSNAD-Kitap Bölümüne Atıf”, YouTube (31 Mart 2018), 00:01:10-00:01:55.
Sonraki Geçtiği Yerde Yönetmen/Yükleyen Soyadı, “Kayıt Adı”, Videoda Atıf Yapılan Saat:Dakika:Saniye-Saat:Dakika:Saniye.
Örnek Tarakçı, “İSNAD-Kitap Bölümüne Atıf”, 00:01:10-00:01:55.
Kaynakçada Yönetmen/Yükleyen Soyadı, Adı. “Kayıt Adı”. Yayımlandığı Platformun Adı. Yayın Tarihi Gün Ay Yıl. Erişim Adresi
Örnek Tarakçı, Muhammet. “İSNAD-Kitap Bölümüne Atıf”. YouTube. Yayın Tarihi 31 Mart 2018. https://youtu.be/watch?v=QwJe7fJfGYI
Was this page helpful?

32. Video Kaydı” hakkında 10 yorum var.


  1. Youtube ortamında kullanıcı isimleri her zaman gerçek isimleri temsil etmeyebileceği gibi, NICK olarak ifade edilen bu isimler biçimsiz harf gruplarından da oluşabilmektedir. Videoyu yükleyen kişilerin de gerçek isimlerini öğrenmek mümkün görünmemektedir. Bu durumda atıf kısmında bu isimleri olduğu şekli ile mi belirtmek gerekecektir?

    1. Yönetmen/Yükleyen Adı Soyadı, “Kayıt Adı”, Yayımlandığı Platformun Adı (Yayın Günü Ayı Yılı), Atıf Yapılan Saat:Dakika:Saniye-Saat:Dakika:Saniye.

  2. Hocam merhabalar.
    YouTube, sosyal medya olarak mı yoksa video kaydı olarak mı kaynak gösterilmelidir?

  3. Merhaba hocam. Yonetmen veya yukleyen isim değilde bir kuruluş (YouTube için kanal) vs adı ise nasıl gosterebiliriz?

  4. Atıf yapılan saat, videonun hangi zaman aralığına atıf yapıldığı ile mi ilgili yoksa araştırmacının atıf yaptığı saat mi? Araştırmacının atıf yaptığı saat ise, erişim tarihinin bilgisi olmadan sadece saat bilgisi kaydedilmesinin amacı nedir anlayamadım. Aksi durumda, videonun tamamına atıf yapılırsa bu saat aralığını yazmaya gerek var mı? Bu başlık altındaki bilgiler daha açık ifade edilirse iyi olur sanırım.

Bir Cevap Yazın